Wedstrijdverslag Stentor MB1 29 okt 2016

• Dave

Beste Stentor MB1 fans,
Zo, vandaag mochten we voor de tweede keer op rij uit spelen tegen vv Trias MB1 uit Delfzijl. Alleen deze keer in Appingedam. Met een starttijd van 16.15 een latertje, wat lastig kan zijn voor het energieniveau. De moeders Aneke (Rosa) en Wilma (Isa) gingen gezellig mee.
Deze keer gingen de meiden uit zichzelf aan een pittiger warming up dan gebruikelijk. Buikspieroefeningen en extra loopacties. Het hebben van een goede conditie begint belangrijk te worden op dit niveau!
En dan de wedstrijd. Een keurige eerste set waarin we snel voorliepen en nooit in gevaar waren. 18-25 gewonnen. Jammer voor Lisanne dat ze blijvende kniepijn heeft waardoor ze op dit moment niet een hele set kan spelen. Hopelijk wordt dat goed opgelost zodat ze lekker vrij kan spelen. Ook Maartje K. kampt met een brandwond op d’r vinger maar gelukkig was die niet al te pijnlijk. Beterschap, allebei!
De tweede set verliep wat anders. Vv Trias begon energieker aan de set en hun betere spelers pakten steeds meer punten. Ze maakten vaker gebruik van onze oude zwakte – de bal in het midden – en  de set ging gelijk op. Toch waren onze dames goed bezig en we liepen, denk ik, vijf punten voor met nog één punt nodig voor de set. Maar dan kregen we last van de spanning, iedereen werd stilletjes en de passes gingen mis. We namen onze eerste timeouts van het seizoen op even op adem te komen, maar het hielp niet en de set ging 28-26 verloren.
Ik ben super trots dat de meiden hier heel goed mee om gingen. Resoluut wilden ze sowieso de derde set, en de overwinning, pakken. En ja hoor, de rust was teruggekeerd en echt goed volleybal werd gespeeld. Proficiat!
De moeders in de tribune waren uiteraard trots. Wel was het voor hen duidelijk: op safe spelen met rustige aanvallen werkt niet meer op dit niveau. De bal komt dan elke keer weer terug. De smashes en diepere aanvallen zijn risicovoller maar lonen wel.
We kijken uit naar onze derde wedstrijd tegen vv Trias komende zaterdag. Deze keer thuis in de Bam. Het is een goede tegenstander en het belooft een uitdagende wedstrijd te worden. Hij begint om 12:30. Komt allen!!