Het seizoen is weer van start!

  • 08/10/2019
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Wat is het heerlijk voor de meiden om eindelijk weer aan het volleyballen te gaan. Na de zomerpauze werden de eerste twee wedstrijden van het seizoen afgelast. Eén team kon niet genoeg spelers bij elkaar krijgen en een ander team heeft zich uit de competitie teruggetrokken. Een weinigbelovende aanvang van het seizoen.
Wij mochten zaterdag om zes uur 's avonds uit in Hoogkerk het opnemen tegen Smash & Block MA1. Onder de leiding van aanvoerster Luna, nu dat aanvoerder Isa ermee is gestopt. Helaas hadden Maartje K. en Madelief zich afgemeld en geen vervanger geregeld. We hadden dus geen wissels.
De ouders Renée (van Danielle) en Ronald (van Luna) reden.
De wedstrijd was niet bijzonder spannend. De tegenstander, op een meisje na, zit nog niet in onze ontwikkelfase en we wonnen de drie sets zonder problemen: 15-25, 17-25 en 17-25. Mijn observaties:
- Vorig seizoen, op het niveau MA 1e klasse, hadden we moeite om punten te pakken. Nu, op het niveau MA 2e klasse, zou het kunnen zijn dat we makkelijk van de anderen gaan winnen. Vreemd dat er weinig teams zijn op ons tussenniveau.
- Iedereen moest er een beetje weer inkomen maar over het algemeen was het spelniveau aan onze kant prima.
- Maartje en Félien speelden om en om in het ongebruikelijke dia positie. Dat ging aardig goed en Maartje had ook haar smash uit de opslagruimte gehaald. Boem!
- Renee speelde in het voor haar ongebruikelijks passer-loper positie. En met verve! Ze kreeg veel meer de kans om uit te halen dan vorig jaar als dia.
- Omdat alles met een sisser afliep konden alle zes de dames de hele wedstrijd zonder moeite spelen. Maar wanneer het spel er veller aan toe gaat gaan we wissels nodig hebben. De afspraak is dat wanneer je onverhoopt niet kan spelen je een vervanger regelt. Iedereen uit het MA2 team zou zonder problemen in kunnen vallen.

Komende zaterdag staat de wedstrijd thuis tegen Rovoc MA2 uit Roden op het programma. Een paar van onze meiden hebben dan buitenlandse uitwisseling. Hebben jullie al voor jezelf een vervanger geregeld?
Ik ben deze keer zelf verhinderd en Dilys en/of Mandy gaan coachen. Veel succes meiden!!
groetjes,
Dave