Wedstrijdverslag Stentor DS4 zaterdag 26 september 2020

  • 29/09/2020
  • DaveBeste Stentor DS4 fans,
Met de nieuwe coronamaatregelen zijn toeschouwers niet meer toegestaan bij sportevenementen. Dan zullen jullie het moeten doen met de verhalen van de dames en van dit wedstrijdverslag.
Niet zo lang geleden, voor mijn gevoel, speelden meerdere uit dit team bij de mini's en vanaf dit seizoen doen ze mee in de damescompetitie. Geweldig om hun ontwikkeling door de jaren heen van dichtbij te hebben gezien. Het is nu een sterk team (bijna)volwassenen met nog veel potentie voor ontwikkeling - ik ben benieuwd hoe het dit seizoen zal gaan!
Afgelopen zaterdag begonnen we de competitie thuis tegen Sivoc DS2 uit Siddeburen. Dat is ook een team jonge dames maar terwijl wij met negen dames op volle sterkte waren. waren zij er met z'n zessen. Twee speelsters bleven thuis met coronaklachten - heel fijn dat ze geen risico (met onze gezondheid) namen omwille van hun team.
Dit seizoen is Madelief gestopt - dank je wel Madelief voor je goede inzet de afgelopen seizoenen! Ik hoop dat je nog blijft volleyballen, hoor. Daarnaast hebben we versterking gekregen in de vorm van Mandy (passer/loper) en Veerle (libero). Op buiten en speelverdeler hebben we nu een man extra, maar niet op mid of dia. Maartje K wil als vliegende keep op meerdere posities inzetbaar worden - heel fijn voor het team!
En hoe verliep de wedstrijd? De eerste set ging min of meer gelijk op. Het was lang geleden dat we ergens om streden in het veld en dat was her en der te zien. We kregen niet zo veel goede aanvallen tegen maar wel slimme tikballen en kwam zelf maar soms met kracht uit de verf. Desalniettemin gingen we met de set ervan door 25-22.
De dames uit Siddeburen leken hierdoor hun zelfvertrouwen te verliezen en de overige drie sets konden we pakken zonder veel moeite. Het is erg fijn om Mandy in het team te hebben om aandacht te geven aan wat er in de trainingen is geleerd. Ook valt ze aan en slaat ze op met verve! Ook Veerle's passes zijn een belangrijke aanwinst voor het team - die vormen immers een solide basis voor ons spel.
Overal een goede 4-0 winst om mee te beginnen - proficiat, dames! Willen we tegen sterkere opponenten ook indruk maken, zullen we iets strakker moeten spelen met meer overtuiging in de aanval. Maar dat komt wel, daar heb ik vertrouwen in.
De volgende wedstrijd is zaterdag a.s. uit in Siddeburen tegen hetzelfde Sivoc DS2 team. We vertrekken om 16.45 en (ouders van) Mandy, Veerle en Rianne rijden. Meestal zeg ik 'komt allen' maar dat mag nu even niet :-(
Groetjes,
Dave