Wedstrijdverslag Stentor DS4 zaterdag 3 oktober 2020

  • 04/10/2020
  • Dave

Beste Stentor DS4 fans,
Gisterenavond speelden we uit in Siddeburen. Hilje (van Rianne), Martijn (van Veerle) en George (van Mandy) reden. George is een zeer ervaren volleybal trainer en coach en konden we profiteren van zijn scherpe inzichten en nuttig advies - waarvoor veel dank! De tegenstander voor de tweede keer op rij was Sivoc DS2 en deze keer was dat team op volle sterkte.
De wedstrijd hebben we met (relatief) gemak gewonnen. Wat viel mij op?
  • Het gaat aardig goed met het team. Iedereen kent haar rol en positie en het spel begint mooi te worden. De versterking dit seizoen van Veerle en Mandy maakt een verschil en ik vind het knap hoe de dames snel aan elkaar gewend zijn geraakt.
  • We zijn de eerste twee wedstrijden gelijk in de eerste set goed bezig. Vorig jaar was dat wel eens anders geweest maar nu lijkt de concentratie vanaf het eerste fluitsignaal scherp.
  • Het blijft lastig om een gehele wedstrijd lang te concentreren (dit seizoen wordt er vier sets gespeeld; geen beslissende vijfde set en het kan dus eindigen in een gelijkspel). Deze keer kwam er een kleine inzinking in de derde set, waardoor het spel rommelig werd. Dat gaf de dames uit Siddeburen gelijk vleugels en dat was leuk voor de wedstrijd. Bij een stand van 23-23 namen we timeout. Even de focus bij elkaar rapen: nu is het spannend en kunnen we die energie op positieve wijze gebruiken? Jazeker - meer druk gezet en de nodige punten veilig gesteld. Dit soort scherpte belooft veel voor de komende wedstrijden.
  • Sivoc viel zelden hard aan maar zag vrij snel dat wij moeite hadden met diagonale prikballen. Al wisten we dat dan ook vrij snel bleek het niet eenvoudig om de aanpassing in verdedigende zin te maken. Een ontwikkelpunt is dus meer flexibiliteit in het spel en in onze positionering.
Al met al een super start van de competitie met de eerste acht sets gewonnen! Goed bezig, dames!
De volgende wedstrijd is een knaller. Zaterdag a.s. om 20.00 thuis tegen de huidige koploper Notariskantoor van der Laan / Set Uppers DS7. Ik kijk ernaar uit!
groetjes,
Dave