• Home
  • Voor de leden
  • Wedstrijdverslag Stentor MA1 12 januari 2019 - let op! Volgende wedstrijd donderdag a.s.
  • 13/01/2019
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Gisteren vond de eerste wedstrijd na de feestdagen plaats. Thuis tegen VCO '72 MA1 uit Onstwedde. In de uitwedstrijd in september hadden we 4-0 verloren dus de verwachtingen waren dat het lastig zou worden.
We waren op volle sterkte - alle 11 de meiden waren aanwezig.
De eerste set was toch voor ons! De jonge dames uit Onstwedde waren verrast door onze kwaliteit - hoezo zijn we de hekkensluiter? Ons spel was keurig met meerdere goede aanvallen en we bouwden een voorsprong op. Ik vond het ook prachtig om te zien dat wanneer die voorsprong kleiner werd, en de spanning opliep, de meiden zich niet gek lieten maken en goede techniek lieten zien. 25-23.
Daarna gebeurde iets opmerkelijks. In de tweede set was de energie en daarbij ook de spelkwaliteit, volledig zoek geraakt. Iedereen werd sloom. We waren voortdurend een stapje te laat. In plaats van aanvallen en de tegenstander onder druk zetten maakten we het makkelijk voor ze waardoor we steeds vaker keiharde smashes om onze oren kregen. 14-25.
Jammer genoeg lukte het me niet om de energie er weer in te krijgen. Ik werd steeds kritischer: Waarom loopt de ene weg terwijl de bal nog in het spel zit? Waarom kletsen de meiden op de bank in plaats van meejuichen? Waar blijft de focus?
We verloren de 3e en 4e sets: 11-25 en 16-25.
Nou, wat heb ik geleerd?
- Kritisch zijn helpt niet.
- Willen we meer sets winnen moeten de meiden die op dat moment energie en focus tonen in het veld staan. Ons huidig sociaalwisselbeleid zodat iedereen evenredig veel speeltijd krijgt helpt niet.

Let op! De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd omdat we op 1 dec geen team konden opstellen.
Donderdag a.s. 17 jan. uit in Vries, tegen de als tweede geplaatste SURF MA1.
Vertrek vanaf de Bam om 18:30.
Ouders van Félien, Maartje K., Eline en Rosa rijden.