Wedstrijdverslag Stentor MA1 17 november 2018

  • 18/11/2018
  • Dave

Beste MA1 fans,
Gisteren namen wij - de hekkensluiter in de competitie - het op tegen de als twee na laatste geplaatse Sudosa-Desto MA6 uit Assen. Zo zie je dat de rangorde in de competitie weinig zegt over de spanning in de wedstrijd, want dit was een prachtig potje!
Alleen Rosa was afwezig en voor het eerste speelde Eline in de rol van libero, om als specialist passer de rally's een goede start te geven.
Het begin was dramatisch slecht. De eerste set was wellicht het slechtst niveau volleybal dat dit team ooit heeft gepresteerd. En de tweede was niet veel beter. De meiden uit Assen hadden het makkelijk.
Maar in de derde set klikten het in ons team en de aanvallen werden beter. Hoe komt dat? Het is lastig om het precies te weten maar het leek alsof er aanvankelijk veel onzekerheid was. Een paar positieve momenten in de derde set zorgde dan voor een opwaards spiraal van zelfvertrouwen. Hoe dan ook werd de derde set tegen 22 gewonnen en de vierde ging zelfs tot 28-26 in ons voordeel. In deze set blonk Maartje K. uit met haar opslag maar waren ook Luna (invalster), Rianne en Renee raak met harde aanvallen. In het gevecht voor de winst in de vijfde set konden we helaas dat niveau niet vasthouden maar overal zijn we heel tevreden met - wederom - een flinke stap vooruit in de kwaliteit van ons spel. Top gedaan, dames!
Een paar opmerkingen:
- Als libero viel Eline in voor de achterste middenspeelster, om de beurt. Dat heeft voordelen en nadelen. Grootst voordeel is uiteraard Eline's passkwaliteit. Nadeel is dat de middenspeelsters veel minder van de bal zagen. Danielle en Isa zaten sowieso twee sets op de bank en het is frustrerend om nog meer op de bank te moeten in de sets waarin ze wel opgesteld waren. We zullen moeten overleggen hoe we de libero-rol eerlijk en effectief kunnen inzetten.
- Renee lijkt de rol van vliegende kiep op zich te nemen. Ze heeft al als buiten, midden en dia gespeeld. Heel fijn voor de opstelling bij afwezigheid van anderen maar is het wat ze zelf wil?
- We gaan volgende week aandacht geven aan een goede start van de wedstrijd, om de groeicurve waar we duidelijk mee te maken hebben snel vooruit te helpen.
De volgende wedstrijd is zaterdag a.s. de 24e, om 14.30 in Assen waar de tegenstander is de als vierde geplaatste Sudosa-Desto MA7. We vertrekken om 13.25 van de Bam en de ouders van Luna, Maartje J (geruild met Eline), Isa en Renee rijden.
Komt allen!
groet,
Dave
Share our website