Wedstrijdverslag Stentor MA1 22 september 2018

  • 23/09/2018
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
Dit jaar hebben we elf (!) meiden in het team. Wees welkom Rianne, Danielle en Renee! Uit het MB1 team van vorig jaar is alleen Lisanne gestopt - afhankelijk van haar opleiding zal ze later weer aansluiten.
Dit betekent een aantal dingen:
- het nieuwe team moet wennen aan de samenstelling
- meiden zullen vaker op de bank moeten zitten
- meiden zullen sneller denken dat er genoeg anderen zijn waardoor een wedstrijd overslaan weinig gevolgen heeft (maar als iedereen zo denkt...)
- we spelen op het A niveau terwijl vier van ons team een stuk jonger zijn. Drie mogen op het B niveau uitkomen en één zelf op het C niveau!
Er is sinds de zomer getraind met het échte spelsysteem dat alle topteams gebruiken. Best ingewikkeld - met in totaal 24 verschillende positieschema's - maar het spelniveau zal hierdoor een sprong vooruit nemen.
In de eerste wedstrijd, gisteren, hebben we dit systeem gebruikt onder de kundige begeleiding van Dilys. En het ging best goed. Iedereen was vooral bezig met "waar moet ik nu staan?" en "waar moet ik dan naartoe?" Hierdoor was er uiteraard minder aandacht voor de techniek maar goed, dat komt weer wel.
De tegenstander was Ritola MA1 uit Zuidlaren. Isa deed niet mee en er zaten per set vier meiden op de bank. De eerste set ging gelijk op en in een spannende finale pakte we de set tegen 23. In set twee kwamen de vier bankzitters in het veld en het wenningsproces begon overnieuw. Helaas werd Ritola gedurende de wedstrijd steeds zelfverzekerder terwijl wij nog aan het leren waren. We verloren het potje uiteindelijk 1 - 3. Desalniettemin was de stemming na afloop opgewekt - het ging best goed en de volleybal wordt door het systeem veel leuker!
Een paar opmerkingen:
- De drie nieuwelingen lieten zien dat ze heel goed meekunnen. Ze doen zeker niet onder voor de rest.
- Met het nieuwe systeem zijn we verlost van het 'gat in het midden' probleem dat ons jarenlang heeft geteisterd :-)
- De opslagen waren behoorlijk betrouwbaar
- Elke zomer lijkt het alsof ik nog een stuk kleiner ben geworden.
- Het was fijn om te merken dat, zoals altijd, meerdere ouders kwamen meejuichen. Prachtig! We zullen allemaal ook de ouders van Danielle, Renee en Rianne moeten leren kennen.

De volgende wedstrijd is zaterdag a.s. uit in Onstwedde tegen VCO '72 MA 1. Vier meiden hebben zich afgemeld: Eline, Rosa, Madelief en Maartje K. We zullen dus maar één wissel hebben. Maartje J. en Félien zullen ook als buiten of dia moeten meespelen. De wedstrijd begint pas om 17uur en we vertrekken van de Bam om 15:30. Ouders van Renee, Félien en Maartje J rijden. Er is nog ruimte voor aanmoedigers! Wees dus niet verlegen.
Groetjes,
Dave

 
Share our website