Wedstrijdverslag Stentor MA1 24 november 2018

  • 25/11/2018
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Soms is frustratie een prettig gevoel. Het hangt van je perspectief af - net als die jurk in de foto: is het blauw/zwart of wit/goud? In een wedstrijd, als je baalt van gemiste kansen kun je het ook positief zien: er zat kennelijk meer in. In ons geval betekent het dat we, gisteren uit in Assen tegen Sudosa-Desto MA7, hadden kunnen winnen. En dat is, dit seizoen, een stap vooruit. In drie van de vier sets waren de twee teams aan elkaar gewaagd al gingen de meiden uit Assen met een 3-1 overwinning naar huis. Volgens mij hebben we weer een stap vooruit gezet - al was het frustratieniveau onder de toeschouwers wellicht best hoog.
Fijn dat meerdere van jullie de reis naar Assen maakten! Al zag ik niet iedereen na afloop. De vaders van Maartje J (Jaap), Luna (Ronald) en Renee (Hans) reden. Daarnaast waren familie van Danielle, Rosa en Renee (en anderen?) ook aanwezig. Fijn!
Deze keer had Isa zich afgemeld.
Een paar opmerkingen van mijn kant:
- Het professionele 1-5 systeem begint in vlagen te werken, waardoor er - in vlagen - dynamische rally's ontstaan. Da's prachtig om te zien!
- Bijna iedereen weet de eigen posities en kan nu meer aandacht en focus op het spel houden. Helaas is dat nog niet voor iedereen het geval wat, na drie maanden, opmerkelijk is. Met terugkerende onzekerheid in het veld als resultaat. Kom op, dat kan inmiddels beter!
- Onze dia's (Madelief en Renee) spelen goed maar komen te weinig aan aanvallen toe. Dat is jammer omdat beide hebben een pittige smash in huis. De speelverdelers (Maartje J en Félien) geven aan dat ze moeite hebben om te weten waar / wanneer de dia's aanspeelbaar zijn. We kunnen hier tijdens de trainingen aan werken (Dilys, Maaike?).
- De passes gaan steeds beter. Eline als libero blonk gisteren uit en ook waren de meeste anderen goed bezig met de pass. Dat is een goede basis om verder op te bouwen!
- De opslagen zijn te vaak mis (in het net of uit) of slappe, hoge bogen, waarbij zes van de tien meiden nog onderhands opslaan. We spelen A-niveau, klasse 1, en op dit niveau hoeven we echt niet zo gul te zijn ;-) Meer opslagoefening moet vruchten afwerpen.
- Overal is mijn overtuiging nogsteeds dat we goede stappen zetten en we zullen vaker leuke en spannende wedstrijden tegemoet gaan.

** De wedstrijd komende zaterdag wordt waarschijnlijk uitgesteld naar een andere datum. Een aantal meiden zijn die avond met familie bezig Sinterklaas te vieren, waaronder beide speelverdelers. Een invaller van de B's is lastig omdat zij geen vaste posities spelen. We hebben de geplande tegenstander, Surf MA1 uit Vries, gevraagd om uitstel en bevestigen dit z.s.m.

Daarna is de eerstvolgende wedstrijd op 8 dec om 13.30 thuis tegen VIOS/K MA1 uit Slochteren. Dilys en Maaike gaan die wedstrijd samen coachen (Félien en ik vieren dan een vroege kerst met familie in Engeland).
Groetjes,
Dave

 
Comments (1)
marcel blok

Top verslag, Dave! Always look on the bright side of life.. Je analyse is goed, wat ons betreft mogen ze wel eens mosterd van de tegenstander maken oftewel meer vuurwerk ??

Share our website