Wedstrijdverslag Stentor MA1 29 september 2018

  • 29/09/2018
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
De tweede wedstrijd van het seizoen was vandaag uit tegen VCO'72 MA1 in the middle of nowhere, ook bekend als Onstwedde. Renees opa en ondergetekende reden en onze nieuwe trainer, Maaike, kwam meehelpen. Fijn!

Gelijk bij het begin van de wedstrijd werd het duidelijk dat er een behoorlijk niveauverschil was. De meiden van VCO'72 spelen kennelijk al langer op dit niveau en dat team leek wel een goed geoliede machine. Wij, in tegenstelling, moeten nog enorm wennen aan het nieuwe systeem.
Dat wenningsproces werd niet geholpen door de afwezigheid van maar liefst vijf van onze meiden. Vier gaven voorrang aan andere activiteiten en, op het laatst, werd Rianne ziek. Gelukkig was Simone, van MB1, bereid om in te vallen zodat we tenminste één invaller konden hebben. Dank Simone!
Simone heeft dan ook heel mooi gespeeld. Alleen voor haar was het nieuwe systeem een totaal raadsel en iedereen was wederom bezig met de posities in het veld in plaats van techniek en tactiek. Het liet pijnlijk duidelijk blijken hoe belangrijk het is om bij zowel de trainingen als de wedstrijden te zijn!
Het zal dat ook geen verassing zijn dat we 0-4 hebben verloren.
Maar het was lang niet allemaal slecht nieuws. Er waren meerdere noemenswaardige positieve punten.
Op de tijden dat de iets beter op elkaar ingespeelde meiden samen in het veld stonden ging het best aardig. Er waren meerdere hele dynamische rally's en prachtige uithalen. De tweede set werd zelfs behoorlijk spannend 28-26. Mooi, hoor!
Vooraf vroeg ik elke meid om een sterkte van haar spel te noemen waar we aandacht aan konden geven.
Het lukte Danielle heel goed om krachtvol, met gebruik van haar pols, aan te vallen.
Luna vloog over het veld en heeft zeer succesvol aangevallen.
Renee maakte slimme keuzes wanneer hard te slaan en wanneer de bal rustig een leeg hoekje te zetten.
Isa vond haar eigen aanvallen minder geslaagd maar haar keurige passes vormen een belangrijke basis voor de rally's.
Maartje was er steeds snel bij voor haar speelverdelersrol en, omdat ze voor een deel als dia moest optreden, heeft ze best wat smashes uitgedeeld!
Félien slaagde in haar doel om lagere setups voor de middenspeelsters te maken, voor snellere aanvallen.
Al met al veel belovend voor de komende wedstrijden. Je kunt spreken van mazzel voor de teams die ons in deze beginfase treffen want, later in het seizoen, voorspel ik mooie resultaten. Van de week, tijdens een training, heeft Dilys een gesprek geleid over inzet en houding waarin iedereen frustraties en wensen kon delen. We zien nu uit naar een prettige fase van leerzaam en spannende volleybal!
Volgende week spelen we thuis, om 13.30, tegen Abiant/Set Uppers MA1 uit Scheemda. Dat team heeft het ook al moeten afleggen tegen VCO'72 dus zijn we allebei op zoek naar een eerste overwinning. Het belooft een mooie wedstrijd te worden en ik neem aan dat we op zo goed als volle sterkte zullen zijn. Komt allen!
Beterschap Rianne!
groetjes,
Dave
p.s. tip: de Oranje dames, met de formidabele Lonneke Sloetjes en Celeste Plak, zijn goed begonnen aan de WK in Japan. Zie hier wanneer de wedstrijden worden uitgezonden: https://www.volleybal.nl/nieuws/hoe-volg-ik-de-volleybaldames-op-het-wk-volleybal
Share our website