Wedstrijdverslag Stentor MA1 6 oktober 2018

  • 06/10/2018
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Vandaag hadden we thuis gespeeld, tegen Abiant/Set Uppers MA1 uit Scheemda. We waren op volle sterkte met alle elf de meiden aanwezig! En iedereen had er zin in - mooi. Ook kwam Lisanne langs om mee te juichen, en een beetje te helpen bij de warming up. Fijn!
Het begin van de eerste set ging moeizaam. Maar de posities in het nieuwe systeem beginnen minder aandacht te vergen en na verloop van tijd begon het spel te vloeien. Maar te laat en de winst ging naar de meiden uit Scheemda, 25-20.
Met al die wissels stonden in de tweede set een heel ander team op het veld. Alleen het wilde gewoon niet lukken. De tegenstander had meer vertrouwen gekregen en hun opslagen konden we maar moeilijk hanteren. De set verloren we 25-8. Pijnlijk. In de discussie daarna gaf ik aan dat de afspraak om dit seizoen te beginnen met een sociaal wisselbeleid het mij lastig maakt om in te grijpen. Het is ook niet leuk als iemand net een set op de bank heeft gezeten om dan gelijk eruit gehaald te worden. Alleen de twee speelverdelers heb ik halvewege elke set gewisseld. Maar de meiden gaven duidelijk aan dat het op deze wijze er te sociaal aan toe ging.
De derde en vierde sets gingen best aardig al hadden we net niet genoeg om door te pakken. Een paar keer heb ik een meisje dat moeite had met het opvangen van opslagen gewisseld om de ritme te doorbreken. Het werden 25-20 en 25-19 respectievelijk. Niet slecht en het is nu gewoon een kwestie van blijven oefenen en vertrouwen in het team en met het systeem opbouwen.
Trouwens, een volle bank is ook heel fijn wanneer er gezongen wordt! Die energie helpt echt in het veld.
Na afloop was de stemming goed. Het systeem begint te werken en de aanvallen worden - in vlagen - dynamischer en lekker hard.
We hebben pas over vijf weken de eerstvolgende wedstrijd. Jammer, nu dat het systeem begint te lopen. Maar de trainingen gaan uiteraard gewoon door - Dilys en Maaike zijn met het team al goed op weg.
Op 10 november spelen we om 18:30 (laat!) uit in Blijham tegen Blijham MA1. We vertrekken om 17.05 en de ouders van Rosa, Rianne, Madelief en Danielle rijden. In principe is er ruimte voor toeschouwers :-)
Groetjes,
Dave 
Share our website