Wedstrijdverslag Stentor MA1 donderdag 17 januari 2019

  • 19/01/2019
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Het moeizame seizoen ging deze week verder met op donderdag avond een uitwedstrijd tegen de als tweede geplaatste Surf MA1 in Vries. Voor de tweede keer op rij met de voltallige elf meiden. Anneke (van Rosa), Gerthé (van Maartje K.) en ondergetekende (van Félien) reden. Ook leuk was de aanwezigheid van Siske (vader) en broer van Maartje K. en ook de voormalige trainster van dit team, Maaike de Hoog, die inmiddels een jongetje van tien maanden heeft! Fijn om Maaike bij de groep weer te zien!
Na een hopeloze eerste set (25-8) begon ons spel op gang te komen. De tweede en vooral derde sets waren spannend. In de derde set hielp ook mee dat de twee sterspelers uit Vries op de bank bleven. Al pakten we geen punt :-( konden we genieten van de strijd (25-18, 25-23). In de vierde set hadden we grote problemen met de opslag van een van die topspeelsters en kwamen niet verder dan 25-12.
Wat viel oudtrainster Maaike vooral op? "Wat is het stil in het veld!" De meiden moeten véél meer met elkaar praten, coachen en aanmoedigen.
Daarnaast zag ze kansen voor het beter benutten van de aanvallen door de gaten in de verdediging op te zoeken, zoals in de hoeken. Nu maken we het te makkelijk voor de tegenstander.
Goed advies!
Deze week was ik blij met de houding en inzet van de meiden. Er zit echt veel talent in ons team en, al laten de resultaten dit jaar het nog niet blijken, spelen we langzaam maar zeker op een hoger niveau.
Eline's verdediging als libero is een écht goede basis voor de rally's.
Beide speelverdelers, elk op haar eigen manier, groeien in de regisserende rol.
De middens hebben veel talent - Rianne en Danielle sterk aan het net en Isa met absoluut toptechniek in de passes.
De buitens halen steeds harder uit met de smashes. De timing wordt beter en ze durven steeds vaker risico te nemen.
Ook zijn onze dias formidabel in het aanvallen. Hiernaast setten ze keurig wanneer de speelverders uit positie raken.
Alle ingriediënten voor een topteam!
Wat betreft verbeterpunten, naast het doorbreken van de stilte: volgens mij zouden we in de trainingen meer aandacht voor de opslagen kunnen hebben.
De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 2 feb, thuis wederom tegen Surf MA1. Ik ben benieuwd of we met thuis voordeel deze keer punten gaan pakken. Aanmoediging helpt, dus komt allen!
groetjes,
Dave
Share our website