Wedstrijdverslag Stentor MA1 vrijdag 28 februari 2020

  • 01/03/2020
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Vrijdag avond, aan het begin van het weekend, zijn we afgereisd naar Oosterwolde, Friesland, voor de wedstrijd tegen DIO MA1. De ouders van Renee, en de vaders van Rianne en Maartje K. reden. Dat was wel een opgave in het vreselijke weer. Alleen Danielle kon niet meespelen wegens ziekte. Madelief nam de middenpositie in.

Het was een tijdje geleden dat we een wedstrijd hadden gehad, en de meiden hadden ook weinig getraind i.v.m. de krokusvakantie. Geen wonder dus dat de eerste set stroef opgang kwam. Na de eerste punten kwamen we moeilijk vooruit terwijl de meiden aan de overkant een goede ritme vonden. Om eerlijk te zijn, DIO MA1 is een team dat zeer goed op elkaar ingespeeld is, met veel energie, en sterke aanvallers. Dit was geen geringe uitdaging.

Maar de tweede en derde sets waren prachtig! Zeer mooie rally's, pittig aanvallen aan beide kanten, sterke blocks en lekkere spanning. In de tweede set vooral een lange opslagreeks van de nummer 46 die een lastige zwabberslag heeft maakte het verschil: 25-21 in hun voordeel. In de derde set kwam die niet op gang en wij wonnen 25-22.

Helaas was onze energie in de vierde set op en we verloren de wedstrijd 3-1. Maar de twee middelste sets geven goede hoop. Een paar opmerkingen van mij:
- Overal viel DIO veel meer aan. Onze verdediging is taai en dat zorgde ervoor dat we in de rally's bleven, maar we moeten beter tot aanvallen komen. Dit kwam mijns inziens door onkeurig spel en te veel chaos, wellicht omdat de meiden lang geleden voor het laatst samen hadden gespeeld.
- Wanneer we wel smashen durven onze buitens niet vaak langs de lijn te richten, maar tegen een goede block zou dat kunnen lonen.
- Ondanks de duidelijke kwaliteiten van DIO MA1, het is een team dat we kunnen verslaan - mits we het beste van ons spel laten zien. Zoals de tweede en derde sets van deze wedstrijd getuigen.
- Het meest opmerkelijk verschil tussen de teams was het geluidsniveau. Het DIO MA1 team (met Vuvuzela!) plus de grote aantallen toeschouwers op de tribune maakten veel herrie. Dat gaf ze vleugels. Kunnen wij met z'n allen op een soortgelijke manier meer plezier en wilskracht tonen? Wie brengt een trompet mee??
- Dit verlies is ook een kans om te groeien. En er is snel een mogelijkheid om te zien of we geleerd hebben, want DIO MA1 komt zaterdag a.s. gelijk bij ons op bezoek. 1. Met z'n allen de trainingen deze week goed benutten. 2. Flink wat decibellen erbij. 3. Het percentage smashes fors verhogen.

Beterschap, Danielle! Blijf gezond allemaal en we zien jullie zaterdag om 14.00 in de Bam.
groetjes,
Dave
Comments (1)
Erwin De perwin

Goed plan! Ik neem een kuduzela mee de volgende keer!