Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 18 januari 2020

  • 19/01/2020
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Gisteren in de Bam hebben we het opgenomen tegen Peize MA1. Madelief was afwezig en Anne van MA2 viel voor haar in - dank Anne! Ook fijn dat Eline, onze libero van voor de zomer, langskwam om mee te kijken!
Het werd een zeer spannende wedstrijd tussen twee zeer capabele teams. De meiden uit Peize vormen een sterk team en het is echt verbazingwekkend hoe goed onze meiden in staat zijn om op dit niveau te presteren. Ik ben enorm trots op hoe ze in het spel staan, vol energie en wil om te strijden, en de groei in techniek en kracht.
De eerste set ging 17-25 verloren maar in de tweede waren wij juist sterker, 25-21. Ons spel werd in de derde set rommelig en we verspeelden hem 20-25. In de vierde werd het zeer spannend en wij waren erg blij om 29-27 te winnen. Helaas begonnen we de vijfde en beslissende set niet goed en konden hem niet meer inhalen, 12-15. Een 2-3 nederlaag maar toch een fantastische wedstrijd!
Opmerkelijk punten van mijn kant:
- De wilskracht van onze meiden is bijzonder sterk. In de laatste twee wedstrijden zijn er drie sets geweest waar de stand op 24 gelijk kwam. In alle drie de gevallen hebben we de setwinst veilig weten te stellen. Dat zegt veel.
- Ik geniet enorm van de teamspirit. Elk meisje geniet van de strijd en de spanning, en ze zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat, in vlagen, ze een heel hoog spelkwaliteit laten zien. Dat we deze keer niet hebben gewonnen is natuurlijk jammer maar is minder pijnlijk omdat ze een topprestatie hebben laten zien.
- De emoties lopen snel op bij een spannende wedstrijd. Ook bij mij. Ik had een beetje ruzie met de coach uit Peize omdat ik een paar van zijn acties onsportief vond. Vooral toen hij aangaf dat een aanval van ons uit ging, terwijl de bal duidelijk de lijn raakte. In zijn voordeel gaf hij dat foutje later toe. Moet ik me meer beheersen? :-) Uiteraard lopen de emoties bij de meiden ook op en heel af en toe hoor ik een kattige opmerking. Dat is heel begrijpelijk maar we staan sterker wanneer we onderling elkaar blijven steunen.
- De tweede en vooral de derde set bij ons hadden we last van onduidelijkheid over de speelposities. Dat is niet vreemd omdat Renee uit haar positie speelde (op twee verschillende onwennige posities) en Anne ons speelsysteem niet kent. Wanneer iemand niet kan spelen moeten we goed overnadenken of we een invaller vragen of liever met zeven spelen.
- Het wordt belangrijk dat Renee goed op buiten en Madelief goed op mid in kunnen vallen. Ze kunnen het heel goed maar hebben meer oefening nodig in de trainingen.
- Eline merkte op dat het spel heel dynamisch is en dat het team duidelijk gegroeid is. Fijn! Wel zei ze dat het vreemd is dat drie van het team nog onderhands opslaat en daar heeft ze een punt. Is er tijd tijdens de wekelijkse trainingen voor deze drie meiden om extra veel met de opslag te oefenen?
De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag a.s. de 25e, om 18.00 uit in Delfzijl. We vertrekken om 16.30 van de Bam Luna maakt een nieuwe rijschema.
Groetjes,
Dave