Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 2 februari 2019

  • 05/02/2019
  • Dilys

Hoi! Hier weer een verslagje geschreven door Dilys, omdat Maaike en ik afgelopen zaterdag de wedstrijd mochten coachen. Tegen SURF, de nummer 2. Door deze hoge plek in de ranglijst had ik het idee dat onze meiden niet echt met alle vertrouwen de eerste set in gingen; weinig ethousiasme was te ervaren en we stonden een beetje twijfelend in het veld. Maar langzaam verscheen er moed: Maartje K had een prachtige service reeks die de tegenstander juist deed twijfelen. We konden mooi terugkomen tot 17 punten. 

 

Want de tegenpartij was goed. Ze sprongen hoog, hadden harde aanvallen en serveerde gericht op de plekken waar bij ons wat miscommunicatie was ontstaan. Maaike en ik hadden echter van te voren besloten om onze libero de gehele wedstrijd op midachter te zetten. Dit zorgde voor stabiliteit in het veld, want Eline haar passjes waren goed geplaatst richting de spelverdeler en bevatte veel hoogte. De tweede set verloren we helaas met 25-14, maar in de derde set kwamen we dichtbij; 25-20. 

 

We begonnen zelf iets meer initiatief te tonen door meer in de hoekjes, tactisch te spelen. En mooie knallers van ons zaten er ook tussen!! SURF liet in de laatste set heel wat puntjes liggen en maakte veel eigen fouten. Hier konden wij natuurlijk fijn van profiteren. Paniek verspreidde zich bij de tegenpartij en het was voor ons de kunst om ons hoofd zo koel mogelijk te houden, en juist lekker relaxed tegenover de gespannen tegenstander te staan. En zo hebben we toch nog de laatste set binnengesleept! Erg leuk om te zien, we hebben doorgespeeld tot 29-27.

 

Maaike en ik hebben ondertussen een lijst bijgehouden met nieuwe puntjes waar we op kunnen gaan trainen; serve (ook tactisch serveren), opstelling in het veld, timing bij de aanval/blokkering etc. We gaan ermee aan de slag!

 

Liefs,

Maaike en Dilys

Share our website