Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 2 maart 2019

  • 03/03/2019
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Gisteren begon na wat leek op een winterstop een serie van zeven wedstrijden tot aan het seiszoenseinde. We speelden thuis tegen Blijham MA1. Eline en Rosa hadden zich afgemeld.
Het werd een spannende wedstrijd waarbij we de eerste set met 25-19 won en de tweede set met 25-27 nipt verloor. Daarna zakte we wat in en moesten we genoegen nemen met één punt: uitslag 1-3.
Opmerkelijke punten:
- Zonder libero moesten de anderen extra op de pass letten. En dat ging overal best goed.
- Het belang van een goede opslag werd (weer) duidelijk. Luna's opslag was 'in the groove' maar te veel anderen maken het de tegenstander met zachte hoge bogen veel te makkelijk. Blijven oefenen!
- Je zou kunnen zeggen dat volleybal een sport is van techniek, energie en lef. Bij ons zit de techniek op de meeste punten goed. Waar we in de wedstrijden kunnen groeien is met het behouden van de focus en de pit in het spel. Deze wedstrijd hadden we kunnen winnen - de teams waren aan elkaar gewaagd. Na de teleurstelling van de tweede set begonnen de meiden voorzichtig te spelen, ik werd boos op te veel niet benutte kansen om hard aan te vallen en heel vroeg in de derde set riep ik een timeout: blijven we zo doen maken we geen kans meer. Ik had het moeten weten, boos worden op deze meiden helpt niet, maar ik kon het gevoel niet verbergen. Dit wordt dus de prijsvraag: wat moeten we doen om het energieniveau hoog te houden en meer lef in het spel te tonen? Zet je ideeën hieronder in de comments.
De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag uit in Assen tegen Sudosa-Desto MA6. We vertrekken van de Bam om 11:25 en ouders van Eline, Isa, Renee en Félien rijden. Er is ruimte voor aanhang.
Groetjes,
Dave
Comments (1)
Dave Langley

Ik heb een idee: zullen we bij de eerstvolgende thuiswedstrijd een videocamera op de tribune opzetten en vervolgens bij een training terugkijken?

Share our website