Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 25 januari 2020

  • 27/01/2020
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Het is opmerkelijk hoe een team dat aan een zeer goede start van het nieuwe seizoen begint opeens een zwakke wedstrijd kan spelen. Hoe kan dat komen? Afgelopen zaterdag avond mochten we naar Delfzijl om het op te nemen tegen VV Trias MA1. Ronald (van Luna) en ondergetekende (van Félien) reden. Maartje K. en Rianne waren afwezig en Anne viel voor de tweede keer op rij in (dank Anne!).
Misschien kwam het door de late starttijd, of door iets anders, maar onze meiden zaten niet in de wedstrijd. Gelijk vanaf de eerste punt hebben we weinig laten zien van het niveau dat in de vorige twee wedstrijden werd gehaald. De pass ging vaak niet goed, waardoor we niet aan het aanvallen kwamen. Onze opslagen, zo vaak een vernijnige wapen, waren mild en regelmatig mis. Al met al zetten we weinig druk op de meiden uit Delfzijl waardoor zij zelf lekker hun aanvallen konden opbouwen en afmaken.
Na ik meen onze droevigste set ooit (25-6) kwamen we in de tweede set wel een beetje aan het spelen. Dat verstoorde de ritme aan de overkant en we konden goed strijden voor de setwinst (18-25). Maar we waren niet in staat om ons spelniveau door te bouwen en verloor de laatste twee sets kansloos, en daarmee ook de wedstrijd 3-1.
In de wielersport heeft men het over 'marginal gains'. De kleine stapjes vooruit op techniek, kracht, samenwerking en op mentaal gebied. Door een klein beetje beter te presteren, kun je toch een behoorlijk concurrentievoordeel opbouwen. Het lijkt me dat zaterdag het omgekeerde aan de hand was. Alles ging een klein beetje minder goed, waardoor we niet in staat waren om lekker te volleyballen, en dat groeide uit tot een welverdiende nederlaag. Dus, wanneer we de volgende keer weer de opslag, de pass, de setup, de aanval, de samenwerking en het geloof in de eigen kunnen, allemaal een klein beetje versterken, wie weet wat mogelijk is?
Ik ben benieuwd naar de veerkracht van dit team! Ten minste deze keer wonnen we een set. Op naar de volgende. Zaterdag a.s. om 14.00 thuis in de Bam ontvangen we Oranje Nassau MA1 tegen wie we in de eerste wedstrijd na de kerst zo goed speelden. Komt allen!
groetjes,
Dave