Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 26 oktober 2019

• 27/10/2019
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Na een routine overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen, uit in Hoogkerk, vroeg ik me af of er voldoende uitdaging in deze competitie voor ons zou zijn. Nou, die is er wel! De afgelopen twee wedstrijden, thuis en uit tegen Rovoc MA1 uit Roden, leverde nipte setuitslagen, zeer spannende rally's en ook een hoge bloeddruk voor de aanhang.
Twee weken geleden ontvingen we de meiden uit Roden bij ons in de Bam. Dilys heeft die dag het team gecoacht. De 3-0 overwinning lijkt op papier overtuigend maar ik begrijp dat twee van de drie sets zeer spannend waren: 27-25 en 26-24.
Ook gisteren waren deze teams aan elkaar gewaagd. We speelden om 18uur uit in Roden. Ronald (van Luna) en ondergetekende reden. Yanna, vriendin van Félien was ook mee. Alleen Danielle kon niet meespelen aan deze, op het laatste moment nog ingelaste, wedstrijd. Het is bijzonder om tijdens de herftsvakantie te spelen. Extra pluim voor Madelief die gisteren op en neer uit Amersfoort reisde speciaal voor de wedstrijd. Fijn!
Eigenlijk was de eerste set juist niet spannend. Het ging van het spreekwoordelijke leie dak en we stonden op een gegeven moment 20-9 voor. Na een mini-inzinking haalde we de setwinst zonder moeite 25-17. Maar toen...
In de tweede set kwamen de meiden uit Roden in de flow en wij liepen voortdurend achter de feiten aan. Ons spel werd wat rommeliger. Tijdens een timeout maakte aanvoerster, Luna, een rake opmerking: het is alsof we te hard proberen in plaats van rustig blijven en genieten van het spel. Dat hielp en het gat werd gedicht. 22-22. Rovoc vechtte terug en kwam op een 24-23 voorsprong. Het was prachtig om te zien hoe onze meiden gezamenlijk bleven geloven en niet wilden opgeven. Ze vlogen over het veld en na zeer lange en energieke rally's pakte we ook de tweede set: 26-24. Erg knap gedaan!
Na zo'n ontlading was het niet vreemd dat onze focus in het begin van de derde set even zoek was. Maar goed, een 6-0 achterstand werd snel teruggebracht naar 7-7. Deze set ging gelijk op en kwam ook tot een spannende ontknoping. Om eerlijk te zijn verdienden de Rodenaren het niet om twee keer 3-0 te verliezen en het was gerechtvaardigd dat zij de laatste set wonnen, 26-24.
We staan nu ruim boven in de competite en we hebben genoten van zinderende wedstrijden. Wat wil je nog meer?!
Zaterdag a.s. staat een thuiswedstrijd gepland. De tegenstander, Invictus MA1 uit Veenhuizen, heeft al twee wedstrijden afgelast. Maar wanneer het doorgaat, komt allen!