Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 7 maart 2020

  • 08/03/2020
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Gisteren stond de tweede wedstrijd op rij tegen DIO MA1 uit Oosterwolde op de planning. Fijn om meerdere ouders plus zowel Mandy als Dilys te zien. Alle meiden waren aanwezig, al moest Renee eerder weg. Fijn dat Danielle volledig hersteld is. Ook in de trainingen deze week waren ze er allemaal bij. Een goede voorbereiding, dus.

En dat was te zien in de eerste twee sets: die waren spannend! De punten gingen gelijk op en, al verloren we de eerste set 22-25, het spelniveau gaf ons goede hoop. Onze meiden wisten met gedurfde aanvallen en goede blokpogingen de druk op te voeren. Ook de tweede set ging gelijk op en we wisten een kleine voorsprong op te bouwen richting het einde van de set. De meiden uit Oosterwolde gaven het niet op en kwamen terug 23-23. Jammer na al dat hard werk en focus om dan ook de tweede set nipt te verliezen, 23-25.

Daarna zakte ons spel als een pudding in. Op kernposities hebben we geen wissels en het is gewoon erg moeilijk om op de top van je kunnen set na set te blijven spelen. Het team uit Oosterwolde ging naar huis met alle punten al geeft dat geen eerlijk beeld van de onderlinge verschillen.

Dit waren twee lastige wedstrijden tegen een team dat op een paar punten net iets verder is dan wij. Wat kunnen we hiervan leren?
- Dit soort wedstrijden geven (in vlagen) spannende rally's en vragen veel inzet. Da's prachtig! En ook veel leuker dan in de competitie voor de kerst wanneer we met gemak alles wonnen.
- Wanneer we net iets minder scherp zijn worden we op dit niveau gelijk afgestraft. Er is geen ruimte voor 80% focus of inzet.
- 100% inzet geven is vermoeiend.
- De speelverdelers, wanneer ze op de bank zitten, vallen goed in als een soort neplibero. Dit geeft om de beurt de mids en passer-lopers een klein beetje rust. Idealiter zouden we drie mids en drie passer-lopers hebben.
- Net als de uitwedstrijd, een opmerkelijk verschil is het geluidsniveau van de twee teams. Deze keer hadden ze geen vuvuzela mee, maar DIO MA1 klinkt alsof ze zin, energie en power hebben. Wij iets minder. Luidkeels zingen maakt dat je een stap sneller bent.
- Erwin (van Madelief) zou een kuduzela meenemen - maar ik hoorde het niet ;-)
- Ons speelkwaliteit, wanneer we positief en vrij spelen, kan heel hoog zijn zoals in de eerste twee sets van deze wedstrijd. Laten we zien of we daar meer van kunnen laten zien in de eerstvolgende wedstrijd: positiviteit en vrjiheid!

Die wedstrijd is zaterdag a.s., de 14e, om 17uur uit in Peize. We vertrekken om 15:55 van de Bam en ouders van Daniëlle en Maartje J rijden.
groetjes,
Dave
p.s. ik had een camera opgesteld zodat we later konden terugkijken maar er ging iets niet goed met de opname - mijn fout. Ga ik bij de volgende thuiswedstrijd op de 21e overnieuw doen.