Wedstrijdverslag Stentor MA1 zaterdag 9 maart 2019

  • 10/03/2019
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
De wedstrijd gisteren was uit in de prachtige Olympus sporthal in Assen, tegen Sudosa-Desto MA6. Meegekomen waren Geert (van Eline), Wilma (van Isa), de opa van Renee plus de moeder, Hilja, opa en oma van Rianne.
De wedstrijd volgde dezelfde patroon als die van vorige week. Een sterke start maar snel daarna een verstijving waarbij alle energie en lef uit het spel verdween. Jammer! Extra jammer omdat we in de thuiswedstrijd tegen dit team nipt hadden verloren en we zagen deze keer vooraf wel kansen. De omwenteling deze keer gebeurde nadat we een acht punten voorsprong in de eerste set hadden opgebouwd. Uiteindelijk verloren we die set 25-21 en konden we weinig weerstand bieden in de overige sets.
In de blogpost vorige week had ik een prijsvraag gesteld: wat moeten we doen om het energieniveau hoog te houden en meer lef in het spel te tonen?
De ideeën waren:
- een wedstrijd met video opnemen en in de training terugkijken.
- een teamuitje organiseren om te teamgevoel te versterken.
- extra trainen op krachtigere aanvallen.
En na de derde set gisteren kwam Luna met het idee om minder gespannen ons best te willen doen. Als we minder gericht zijn op "goed" spelen, en meer op genieten van het spel, dan mogelijk komt het vanzelf.
Dus in de vierde set deden we dat. Iedereen ging met overtuiging en energie spelen en ging minder letten op of we de punten wonnnen. Het was grappig om te zien: het spel werd chaotisch en er niet veel beter van, maar er ook niet veel slechter van, en iedereen leek te genieten. Dat was leuk om te zien.
En hiermee won Luna de prijsvraag! :-) En we gaan proberen deze aanpak in de volgende wedstrijd voort te zetten.
Nog een punt om met Dilys en Maaike te bespreken: op welke positie(s) gaat Eline, onze libero, staan? Tot nu toe hebben we dat om en om midden en buiten gedaan, zodat alle meiden op die posities een eerlijke speeltijd krijgen. Eline geeft aan liever op midden te willen staan. We gaan hierover dus in beraad.
De volgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 13.30 thuis tegen de als vierde geplaatste Sudosa-Desto MA7. Komt allen!
groetjes,
Dave
Share our website