Wedstrijdverslag Stentor MB1 12 nov 2016

  • 13/11/2016
  • Dave

Beste Stentor MB1 fans,
Gisteren speelden we uit in High Church City (Zandra’s mooie naam voor Hoogkerk). Isa had zich dit weekend afgemeld. Als koploper hadden de meiden van ons team vooraf het gevoel dat het goed moest komen tegen de als 5e geplaatste Smash&Block MB1. Terecht zelfvertrouwen, of gevaarlijke overmoed?
Gert (van Eline), Ronald (van Luna) en Gerthé (van Maartje) reden en we hadden ook extra fans:  Twee vriendinnen van Luna – Lynn, die hoofdklasse speelt bij Doles in Harkstede, en voetbalster Britt –, onze ex-trainster Maaike, Zandra en Mirthe (van Lisanne), Marcel (van Rosa) en Mirjam (van Félien). Bijzonder fijn voor een uitwedstrijd!! We hadden meer fans dan de thuisploeg ;-)


En hielp al dat extra steun en aanmoediging? Nou, ik kan de eerste set het beste beschrijven met de tekst van Charlie en Selena:


Voor de ene of andere reden wilden de meiden gewoon niets tegen elkaar zeggen. Misten we het enthousiasme van Isa, die vaak onze team spirit aanwakkert? Zonder de energie die vrijkomt met lekker mondig doen, bleef ons spel vlak en lusteloos. We liepen toch een kleine voorsprong op maar toen kregen we moeite met de opslagen van één van de Hoogkerkse meiden. Wij haalden als eerste 20 punten maar snel daarna liep het gelijk op. Gedurende de laatste punten van de set leek het pitloze spel in he veld over te slaan op onze opslagen. Meerdere meiden sloegen in het net of buiten het veld en we schonken Smash&Block daarmee de set: 26-24. Balen!

Het was duidelijk: er moest iets veranderen. De pijnlijke verspilling van de eerste set was de wake-up call die we nodig hadden. De adrenaline begon te pompen en ons spel veranderden. Ik dreigde dat ik zou wisselen bij energieloos spel of bij aanhoudende stilte. Dat was niet nodig want al snel ging het goed. Dikke pluim voor Luna die het voorbeeld gaf door keihard ‘LOS’ te roepen en vele ballen te pakken. En alle meiden waren energiek bezig. Alleen Lisanne had wat last van hoofdpijn en rustte even uit op de bank. Bij een stand van 6-11 in ons voordeel begon Luna op te slaan. En wat een reeks knallers! Heel sportief van haar dat ze bij een stand van 6-24 een keer missloeg ;-)

De derde set liep ook gesmeerd. Lisanne was helemaal terug met vele harde smashes. Iedereen speelde met passie en gingen voor elke bal. Deze keer was het Maartje J. die een fantastische opslagreeks maakte! Smash&Block had geen antwoord. Wederom liepen we snel uit op een fikse voorsprong en pakten daarmee de wedstrijd! Goed gespeeld, meiden!!

En het oordeel van Lynn: Heel goed gespeeld maar toch iets te statisch. Wijze woorden!
Voor de volgende wedstrijd, gaan we de woorden van Will en Britney volgen - vanaf 43 seconden in deze video:


Komt allen zaterdag om 10.30 naar de Bam, wanneer we het nog een keer tegen Smash&Block mogen opnemen. Waarschuwing: Neem oordopjes mee ;-)
Groetjes,
Dave