Wedstrijdverslag Stentor MB1 13 januari 2018

  • 15/01/2018
  • Dave

Beste Stentor MB1 fans,
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en onze eerste nederlaag van het seizoen. Oef.
We speelden zaterdag uit in Groningen tegen Oranje Nassau MB1. Jammer genoeg was Lisanne ziek en kon niet meedoen. Beterschap, Lisanne! Ook hadden Maartje J. en Madelief iets onder de leden. Geert (Eline), Bertil (Isa) en ondergetekende (Félien) reden maar ik zag meerdere andere ouders en een zusje van Maartje J. op de tribune tijdens de wedstrijd – heel fijn, al was het wellicht moeilijk om van te genieten. We verloren 0-4 en de meiden uit Groningen gingen terecht met alle punten naar huis. Een paar gedachten:
  • De wet van ‘het luidruchtigste team wint’ werd weer bevestigd. De tegenstanders begonnen met een hoge energieniveau en zij en hun coach gingen luidkeels zingen. Onze meiden hadden daardoor moeite om te focussen, en hun eigen energie op peil te houden.
  • Onze meiden speelden slordiger dan normaal. Te vaak gingen de passes verkeerd en was het spel rommelig. We hebben zeer weinig keurige smashes uitgehaald.
  • In deze wedstrijd is besloten voor het eerst een overgangssysteem te gebruiken. Het zogenaamde 4-2 systeem. Dat was wennen en hielp niet in de eerste set. Na de tweede set wilden meerdere van de meiden terug op het oude systeem om kans te maken op een set overwinning. Dat hebben we tevergeefs geprobeerd. Achteraf gezien was deze pittige wedstrijd misschien niet het juiste moment voor zo’n ingrijpende verandering maar, met het oog op de lange termijn, zijn de meiden er zeker klaar voor.
  • Hoe kunnen we deze ervaring op een positieve wijze gebruiken? Het is interessant om na te denken waar er nog winst valt te behalen, willen de meiden op dit niveau voor de kampioenschap strijden. Hun techniek zit puik, geloof ik, en ze zijn erg goed op elkaar ingespeeld dus daar ligt het niet. Ik denk dat een sprong vooruit mogelijk is op het gebied van het zelfbeeld van het team. Zien de meiden zichzelf als een groep bevlogen sporters die met passie en zelfvertrouwen de strijd aangaan? Ik geloof dat ze veel meer toe in staat zijn dan ze denken!
De volgende wedstrijd is zaterdag a.s., de 20e, uit in Doezum tegen Dovo/Hujades MB1. Dat wordt ook een pittige dus is alle steun welkom! We vertrekken om 14:20 en ouders van Lisanne, Luna en Maartje J. rijden.
Groetjes,
Dave
 
 
Share our website