Wedstrijdverslag Stentor MB1 14 april 2018

  • 17/04/2018
  • Dave

Stentor MB1 wedstrijdverslag 14 april 2018
Beste Stentor MB1 fans,
Sinds mijn vorig verslag hebben de meiden drie wedstrijden gespeeld. Op 24 maart nam Dilys de coaching honneurs waar, waarvoor dank, en de meiden wonnen keurig 3 – 1 tegen Flash/Veendam MB3. Op 7 april wonnen we nipt 3 – 2, uit tegen Abiant / Set Uppers MB1 in Winschoten.
Afgelopen zaterdag namen we het in Beijum op tegen Lycurgus MB4. Deze keer deed Isa niet mee omdat ze in Oxford zat voor Cambridge English! Ook Madelief mag nog niet meedoen (we hopen dat alles goed gaat met je!)
Helaas verliep deze wedstrijd moeizaam en onze meiden kwamen niet op hun gebruikelijk spelniveau. Lycurgus ging met de winst 3-1 naar huis. De tweede helft van de vierde set was ons sterkste, toen we een 21-11 achterstand omzette in een spannende einde: 24-24. Al lukte die set uiteindelijk niet was dat deel van de wedstrijd mooi.
Sinds we tegen dit team in november speelden is de tegenstander flink gegroeid in aanpak, techniek en teamspel. Eigenlijk wel heel mooi om te zien maar het laat duidelijk blijken dat op dit moment ons team stagneert. Na veel passie en energie voor het spel gedurende de eerste helft van het seizoen is het teamgevoel op dit moment lusteloos. Hoe komt dat?
- Een aantal meiden overweegt om te stoppen. Al kun je je afvragen welke als eerste kwam, de kip of het ei, zullen zulke twijfels doorwerken in het team.
- Er wordt geklaagd dat er regelmatig frictie is tijdens de trainingen waardoor een gezellige sfeer ontbreekt. Dit is heel jammer omdat onze trainers hun vrijetijd opgeven voor het team en anderen er juist voor willen gaan.
- Rond deze leeftijd verandert veel in het leven van de meiden en het kan heel goed zijn dat iemand kiest om andere dingen voor te laten gaan. Helemaal niets mis mee mits e.e.a. zorgvuldig wordt afgerond.
Mijn gevoel is dat de mensen die na de zomer verder willen gaan met Stentor zich moeten committeren om er écht voor te gaan. De trainingen en wedstrijden zouden dan op een hoger niveau worden gespeeld, met hoger verwachtingen wat betreft inzet, houding en gedrag. Dan kunnen de enthousiaste speelsters er weer volop van genieten :-)
Na een rondvraag op de app, begrijp ik dat drie of vier meiden overwegen om te stoppen en vier of vijf willen doorgaan. Misschien is dit het einde van een mooi tijdperk: de afgelopen jaren hebben deze meiden veel moois samen meegemaakt en vaak laten zien hoe mooi ze kunnen leren, spelen en groeien als individuen en als team. Ook dit seizoen doen we goed mee in de eerste klasse en lijken op de tweede plaats in de competitie te eindigen. Wederom een hele mooie prestatie. Maar aan alles moois komt ook een einde.
Zo ver is het nog niet, want zaterdag a.s. spelen we uit in Peize tegen Peize/Actief MB2. Ouders van Eline en Luna (en evt. Félien) rijden. We vertrekken van de Bam om 15:55.
Dat wordt wellicht onze laatste wedstrijd van het seizoen. Er was nog één wedstrijd in te halen, thuis tegen GAV Unitas, die al twee keer heeft afgezegd, maar volgens Jack Balkema gaat die wedstrijd wellicht niet meer door. Het jammere is dat wij dan geen punten zullen krijgen, alleen wordt GAV Unitas vijf punten in mindering gebracht. Tenzij we toch een geschikte speeltijd met dat team kunnen overeenkomen. Heeft iemand een idee wanneer dat zou kunnen zijn? (ik begrijp dat GAV Unitas tijdens een avondtraining niet kan).
Nog een paar leuke dingetjes:
•    Om het seizoen gezellig af te sluiten gaan de meiden zaterdag na de wedstrijd in Peize samen uit eten met mogelijk een activiteit erbij.
•    Het team overweegt om weer mee te doen met het Lycurgus Openlucht Jeugdtoernooi op Ameland, die op 26 mei plaatsvindt. Willen ouders aangeven of ze mee willen als begeleiding op het eiland en/of chauffeur van en naar Holwerd?
•    Op 31 mei gaan vier van de meiden naar de Nederlandse dames volleybal wedstrijd tegen Brazilië (!) in Apeldoorn. Écht top niveau!
Groetjes,
Dave

 
Share our website