Wedstrijdverslag Stentor MB1 20 januari 2018

• 22/01/2018
  • Dave

Beste Stentor MB1 fans,
Afgelopen zaterdagmiddag speelden we uit in Doezum tegen Dovo/Hujades MB1. Deze keer was Isa helaas ziek en moeten we dus onze aanvoerder missen. Madelief had enkelblessure en kwam mee om te kijken en juichen maar helaas niet spelen. Beterschap, allebei! Zandra (Lisanne), Siske (Maartje K.) en Ronald (Luna) reden.
De teams waren aan elkaar gewaagd en het werd een spannende wedstrijd. De meiden wilden volgens het oude speelsysteem spelen na de slechte ervaring van vorige week. In de eerste set stonden we voor met een paar punten te gaan maar verloren de focus  en dan de set 23-25. Ook de tweede set was spannend en eindigde met voor ons een nipte overwinning 25-23. Dat deed wonderen met onze zelfvertrouwen en we maakten de wedstrijd daarna makkelijk af met setwinsten tegen 21 en 13. Een paar dingen die de andere ouders en mij opvielen:
  • Het grote verschil in deze wedstrijd was de verdediging. Onder de tegenstanders waren een paar meiden die keiharde smashes konden uitdelen, maar onze meiden bleken prima in staat om veel van die ballen gewoon rustig de lucht in te krijgen. Wow!
  • Onze eigen aanvallen waren ok maar niet echt op het niveau die we kunnen. Voor onze aanvallers loont het om de aanloop, sprong en timing te verbeteren. Dat gezegd te hebben, wanneer Rosa, Eline, Luna, Maartje K. en Lisanne wel een keurige smash uithaalden wonnen we meestal het punt.
  • Alle meiden van Dovo/Hujades MB1 slaan bovenhands op. Wij komen op dit moment weg met ‘makkelijke’ opslagen maar in de komende seizoenen zullen we de druk vanaf de opslag moeten opvoeren. Blijven oefenen, meiden! Wanneer bovenhands niet wil, dan laag over het net.
  • De sportzaal in Doezum is sinds vorig seizoen in de hoofden van de meiden onlosmakelijk verbonden met bitterballen. Ook deze keer kregen ze als ‘beloning’ een schaaltje!
  • De competitie blijft heel spannend met maar één punt verschil tussen ons team en de huidige koploper Oranje Nassau MB1. Dat team ontvangen we op 10 februari en dat kan beslissend worden. Zet die datum dus alvast in de agenda’s!
De volgende wedstrijd is zaterdag a.s., de 27e, thuis tegen hekkensluiter G.A.V. Unitas MB1. De wedstrijd begint om 13.30. Zullen we dan weer het nieuwe 4-2 systeem gebruiken?