Wedstrijdverslag Stentor MB1 21 april 2018

• 22/04/2018
  • Dave

Wedstrijdverslag Stentor MB1 21-04-2018

Beste Stentor MB1 fans,
Gisteren was de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Peize/Actief MB2 (ervan uitgaand dat de uitgestelde wedstrijd tegen GAV Unitas niet meer gespeeld zal worden). En wat een wedstrijd!! Jammer genoeg lukte het Madelief niet om mee te rijden. De papa’s van Eline, Luna en Félien reden.
Set 1: Twee duidelijk aan elkaar gewaagde teams lieten volleybal van een hoog niveau zien.  Het ging gelijk op maar jammer genoeg ging de set naar de meiden uit Peize, 25-22.
Set 2: Deze keer waren onze meiden veel sterker. De aanvallen werden pittiger en de verdediging was keurig. Setwinst voor ons, tegen 13.
Set 3: De aanvallen van de tegenstandsters werden steeds harder en onze verdediging, zonder blok, had moeite. Ook een van de meiden uit Peize, nummer 5, vond haar draai met de opslag. Boem. Peize/Actief nam een 2-1 voorsprong, deze keer ook tegen 13.
Set 4: Wilden we winnen, dan moesten we aanvallender spelen. Geen terughoudendheid of zachte bovenhandse ballen over het net. Keihard uithalen, letterlijk elke keer dat het enigszins kon. En wat een kracht!  We liepen uit op een grote voorsprong maar toen begon hun nummer 5 weer punten binnen te harken. Toch namen we de wedstrijd naar een vijfde set, 25-18.
Set 5: Wat een spannende set! Wij pakten de eerste paar punten maar toen waren de aanvallen van de Peizenaren te goed. We wisselde van kant met de stand 8-3 in hun voordeel. Maar onze meiden waren ook lekker los: Maartje K., Lisanne, Rosa en daarna ook Luna maakten smash naar smash. Terug naar 10-10. Een paar punten voor ons: 13-11 in ons voordeel. 13-12. Toen kwam hun nummer 5 weer aan bod om op te slaan. O jee. Maar ze sloeg te lang. 14-12. In de rally raakte Rosa de bal perfect met de smash van het seizoen in de verste hoek! Een prachtige manier om het seizoen af te sluiten!
Na de wedstrijd gingen de meiden samen uit eten en een ijsje scoren. Dik verdiend!
Met de vijf virtuele punten van de afgestelde wedstrijd is dit team voor de derde seizoen op rij als tweede in de competitie geëindigd. Always the bridesmaid, never the bride. Maar vergeet niet, dit seizoen speelden we in de hogere eerste klasse. Een hartstikke goede prestatie!
Ook waren de meiden heel attent door mij een mandje lekkernijen te geven. Super lief! :-)
We regelen nog of we ons inschrijven voor het toernooi 26 mei op Ameland.
Veel dank aan iedereen die zich dit seizoen voor het team heeft ingezet. Aanmoedigen, rijden en vooral onze twee toptrainers, Lourens en Dilys!