Wedstrijdverslag Stentor MB1 24 sept 2016

  • 25/09/2016
  • Dave

Beste Stentor MB1 fans,
Het nieuwe seizoen is begonnen! Alle acht meiden van MC1 van vorig jaar zijn bij elkaar gebleven en komen dit jaar als MB1 uit. We mochten de spits afbijten met een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau MB4. Spannend om te zien hoe het zou gaan na de zomerstop. Ook spannend voor Ilse, die voor de eerste keer mocht fluiten :-)
Er zijn twee verschillen in speelwijze t.o.v. vorig jaar: het veld is groter (even groot als voor de volwassenen), en het is niet meer verplicht op door te draaien na drie succesvolle opslagen. Zeker dat grotere veld is even wennen.
De eerste paar puntjes verliepen moeizaam en we liepen een kleine achterstand op. Maar al snel begonnen de meiden keurig te spelen, met nette passjes en rake smashes. En aan het einde van de eerste set was het duidelijk dat ons team veel sterker was dan het team uit Groningen.
In de tweede set zochten we steeds meer de extra ruimte op, achter in het veld van de tegenstaander. En met succes. Maartje J. en Rosa konden onderhands vooral lekker uithalen met hun opslagen.
Net als vorig jaar, de bovenhandse knallers van Luna en Maartje K. leverden vele punten op. Maar iedereen was goed bezig. Félien, niet bekend om haar killer opslag, haalde in de tweede set 8 of 9 punten op een rij binnen.
Pluim voor de meiden die veel gingen smashen. Isa maakte in deze wedstrijd meer smashes bij elkaar dan zo wat in het hele seizoen vorig jaar! Dat belooft veel voor de komende wedstrijden. Ook Eline, die eerst een paar veilige en zachte bovenhandse aanvallen maakte, ging daarna springen en smashen. En Lisanne heeft haar super-smash-techniek niet verloren! Al gaat niet elke smash goed, is het heel mooi om te zien hoe we steeds meer punten op deze wijze scoren!
Ook mooi om te zien is hoe Isa, aanvoerster van de dag, heel erg op het teamgevoel let: dat we een overtuigende yell maken, en vele positieve energie ontwikkelen. Top! Einduitslag: 3-0 voor ons :-)

Volgende week spelen we uit in Groningen tegen Lycurcus MB6. De wedstrijd begint om 09:30, wat meestal betekend om 08:30 vanaf de Bam vertrekken. @Lourens en Dilys: er is zover ik weet nog geen vervoerdersrooster. Sturen jullie dat rond?

Een extra datum voor in de agenda's: Op zondag 9 okt gaan de meeste meiden van MB1 de Vier Mijl van Groningen lopen!! Wauw! We hopen erop dat vele van jullie die dag mee komen juichen en aanmoedigen. Meer info daarover volgt.
Hierbij een paar sfeerfoto's.
Groetjes,
Dave


Comments (1)
Maaike Hoekstra

Super leuk verslag! Gefeliciteerd met jullie eerste overwinning, absoluut verdiend! :-)

Share our website