Wedstrijdverslag Stentor MB1 26 nov 2016

  • 27/11/2016
  • Dave

Beste Stentor MB1 fans,
Wat een wedstrijd! Hier doen we het voor. Petje af voor alle MB1 meiden die gisteren stuk voor stuk briljant volleybal speelden. Zoals Maaike zei na afloop: die steile groeicurve blijft alsmaar doorgaan! Het was volop genieten: passievolle wilskracht, hoge emotie en een tribune die luidkeels meehielp.
Terug bij het begin: we ontvingen gisteren De Meeuwen uit Zuidhorn. Op dat moment koploper met ijzersterke statistieken: 5 wedstrijden gespeeld, 5 gewonnen, 15 sets voor, 0 tegen. Jammer voor ons dat Maartje K Brandbluspiet moest helpen en niet bij de wedstrijd kon zijn. Leuk voor ons dat Lourens weer tijd vrijmaakte om te helpen coachen.
Gelijk vanaf het begin van de eerste set lieten onze meiden zien dat ze er zin in hadden. Het energieniveau was hoog en iedereen had focus op het spel. De opslagen waren goed en de rally’s soms lang. Het leek alsof onze tegenstaanders en de war raakten: wellicht waren ze niet gewend aan een bal die steeds maar terug komt. En met vaart! We liepen snel voor in de puntentelling en De Meeuwen namen timeout. Met effect, want er kwam bij hen meer rust in de tent en ze dichten het gat.
We vinden het soms moeilijk, wanneer de spanning oploopt in een set, om koele hoofden te houden en netjes ons spel te blijven spelen. Dan gaan onze opslagen verkeerd en onze aanvallen mis. Wie heeft tips die in dit soort situatie kan helpen?
Uiteindelijk verloren we de set 24-26 maar het was duidelijk dat onze meiden nog niet klaar waren. Ze waren vastberaden om een set te pakken en dat werd de tweede set wanneer De Meeuwen weinig weerstand kon opbrengen: 25-12. Toch liepen de emoties bij ons hoog op en we moesten het e.e.a. bespreken: alle zeven meiden waren zeer goed bezig maar uiteraard ging niet alle acties perfect. We moesten niet letten op wat niet goed ging of kritiek op elkaar hebben, maar juist onze focus op ons spel houden en met z’n allen hard blijven aanvallen.
De derde set was wederom heel spannend en de sfeer in de Bam was fantastisch! Deze keer lukte het de meiden kalmte in de wervelstorm te behouden. Zeer knap van ze! Extra pluim voor Maartje J die met meerdere lange opslagreeksen velen punten binnenharkte. Maar alle zeven speelden briljant! En met 25-22 pakten we de derde set en daarmee de wedstrijd! :-)
Volgende week spelen we uit in Leek tegen Impala MB4. We verzamelen om 09:35 en ouders van Maartje J en Félien rijden. Omdat Jaap zes passagiers mee kan nemen is twee auto’s voldoende.
De week daarna: Zet het alvast in jullie agenda’s. Op 10 december, om 12uur, nemen we het weer op tegen De Meeuwen, wederom bij ons in de Bam. Dat wordt een wedstrijd om van te smullen!! (jammer genoeg ga ik het wel missen omdat ik dan voor mijn werk in Ierland zit. Lourens gaat dan coachen).
Groetjes,
Dave
Hieronder een paar foto’s en een super video van Lourens, met Isa, Félien en Eline in actie!