Wedstrijdverslag Stentor MB1 29 maart en 8 april 2017

  • 09/04/2017
  • Dave

En dan was het seizoen voorbij. We maakten het af met twee keurige 3-0 overwinningen: op woensdag 29 maart uit tegen Oranje Nassau MB 4 en dan gisteren thuis tegen Dovo/Hujades MB 1.
Volgens de Nevobo zijn we als tweede geëindigd in de competite. De kampioen is De Meeuwen uit Zuidhorn, die wij feliciteren. Alleen tegen dat team hebben we verloren – en alleen wanneer ze de superinvalster uit een hoger team opstelden. Tegen alle andere teams hebben we alle wedstrijden gewonnen. Het mag duidelijk zijn dat ons team na de zomer aan een hogere klassering toe is.

Wat hebben de meiden fantastisch gespeeld: als individuen en als geheel! Ik zie dat elk meisje enorm vooruit is gegaan.
Maartje J. groeit met haar speel verdelen en maakt het makkelijker voor de aanvallers om te knallen. Haar opslag is verraderlijk effectief. Wanneer de communicatie en afspraken op een hoger niveau komen zal ze meer variatie in het spel krijgen.
Félien verdedigd zeer netjes en bij het speel verdelen weet ze steeds beter de bal optimaal voor het net te krijgen. Met nog meer ervaring zal ze beter de regie over de aanvallen houden en ook verrassing in het spel brengen.
De speelverdelers krijgen niet vaak applaus omdat de aanvallers de punten afmaken. Maar zonder een precieze set-up zou dat niet mogelijk zijn.
Eline is altijd raak in de verdediging – en daar beginnen goede aanvallen mee. Wanneer ze haar kracht en agressie meer laat zien zullen haar aanvallen, en bovenhandse opslagen, steeds beter gaan.
Niemand heeft meer harde smashes uitgehaald dan Lisanne dit seizoen. Ze heeft een ongelofelijk hoge sprong en kracht in haar arm. Ook verdedigend vliegt ze over het veld en roept altijd kei hard. Met meer oefening om ook een krachtige opslag te ontwikkelen wordt ze nog effectiever.
Luna is super atletisch en haalt ballen die anderen niet haalbaar vinden. Haar opslag is fenomenaal en brengt ons vele punten. Wanneer ze blijft werken aan de timing van haar aanvallen zal haar nu al goede sprong-smash steeds gevaarlijker worden.
Maartje K. speelt op het niveau van meiden drie jaar ouder dan zij. Maar je zou het niet zeggen: haar opslag en aanvallen zijn zeer krachtig en ook zij vliegt over het veld. Wanneer ze blijft leren, zoals het versnellen van haar aanvalsaanloop, kan ze een grote toekomst hebben in de volleybal.
Rosa heeft misschien de grootste stappen gezet dit jaar. Nu dat ze durft springen tijdens haar aanvallen, en nog beter gebruik van haar lengte maakt, slaat ze steeds keiharde winners. Met vooruitgang in de verdedigende kant van haar spel wordt ze zeer belangrijk voor het team volgend jaar.
Gisteren hebben de meiden Isa voorgedragen als permanente aanvoerder, in plaats van elke week te rouleren. Dit komt omdat Isa op een zeer natuurlijke manier het team spirit weet te bewaken en op te peppen. In haar spel geeft ze fantastische passes en wordt ook beter in het smashen. Onlangs heeft ze in drie sets als speelverdeler opgetreden, wat haar ook zeer goed afgaat. Als ze meer los komt en met kracht aanvalt wordt ze een complete allrounder.
Al met al is het een enorm plezier geweest om de progressie van dit team van dichtbij mee te maken!

Er is sprake van deelname aan de Lycurgus Openlucht Jeugdtoernooi op Ameland op zaterdag 20 mei. Alle informatie is hier te vinden: http://www.lycurgusopameland.eu/jeugdtoernooi.html
Om te kijken of we dit gaan regelen is het belangrijk dat de meiden aangeven of ze willen en kunnen meedoen. Dit is een oproep aan de meiden: regel via jullie groepsapp of jullie willen meedoen. Met zeven speelsters kan het doorgaan. Het lijkt me goed om dit uiterlijk 23 april te beslissen omdat de inschrijfgeld vóór 1 mei overgemaakt moet zijn. Wanneer het weer meespeelt zou het een prachtige dag kunnen zijn.

Groetjes,
Dave
 
Share our website