Wedstrijdverslag Stentor MB1 4 november 2017

• 06/11/2017
  • Dave

Beste Stentor MB1 fans,
Afgelopen zaterdag speelden we uit in Veendam tegen Flash/Veendam MB3. Siske (van Maartje K.), Anneke (van Rosa) en Rennes (van Madelief) reden. Vermeldenswaardige punten:
  • Deze keer stond Madelief wel goed in het Nevobo systeem en mocht ze spelen. Na de eerste set vanaf de bank toe te kijken heeft Madelief heel goed gespeeld. Ze heeft veel energie en kracht en, al moet haar techniek zich ontwikkelen, heeft ze beste wat punten voor ons
binnengesleept. Een ware aanwinst voor het team!
  • Een aantal meiden hadden hun dag niet; weinig pit of bevlogenheid. Het ‘Voice of Holland’ effect? Of hadden we de tegenstaander onderschat? Wij stonden veel hoger in de competitierangorde (al na slechts drie of vier wedstrijden dat niet zoveel zegt) en misschien hadden we het gevoel dat het een eenvoudige overwinning zou worden. De wedstrijd was alles behalve eenvoudig.
  • De eerste set verliep moeizaam maar uiteindelijk maakten we een flinke achterstand weer goed.
  • De tweede set was weer moeizaam en nadat Veendam 20-12 voorstond konden we het niet meer goed maken. Ze hadden o.a. gezien dat we moeite hadden met steekballen in het midden. Hierna hadden de meiden uit Veendam een duidelijk psychologische voorsprong: zij hadden scherpte, energie en plezier. Wij waren duf, lusteloos en afwezig.
  • Ik was ongelukkig dat de scheids een paar keer floot voor voetfouten van Maartje K., bij haar opslag. Er was zeer weinig ruimte achter de achterlijn en (volgens mij) is de regel dat de voet dan wel over de lijn mag (ga ik nog checken). Overigens sloeg Maartje in deze wedstrijd fantastisch op!
  • Uiteindelijk, onder leiding van Isa die altijd oog heeft voor de dynamiek in het team, begon onze energie te stromen en de derde set haalden we met niet al te veel moeite binnen.
  • De vierde set dreigde weer verkeerd te lopen toen we een vijfpunten achterstand opliepen. Middenin de set hebben de meiden elkaar luidkeels high-five’s gegeven. Genoeg om de focus en kracht aan te scherpen en de 3-1 overwinning was een feit.
  • Al met al een prachtige strijd met behoorlijke spanning. Hier doen we het met z’n allen voor!
De volgende wedstrijd is zaterdag a.s. thuis om 10.30. Lycurgus MB 4 gaan we echt niet onderschatten! Komt allen!!