• Dave

Beste Stentor MB1 fans,
Gisteren namen we het voor de derde keer op rij op  tegen Trias MB1 uit Delfzijl/Appingedam. Deze keer gezellig in de Bam. We waren op volle sterkte dankzij goed herstel van zowel Lisanne als Maartje K’s blessures.
Het is hartstikke mooi hoeveel steun de meiden krijgen: van elk meisje was familie gekomen om aan te moedigen! Dat maakt voor een fantastische sfeer om in te spelen.
Geen wonder dan dat we heel sterk aan de wedstrijd begonnen en haalden de eerste set tegen slechts negen punten binnen. De opslagen gingen bijna allemaal goed – in tegenstelling tot de vorige wedstrijd – de passes waren keurig, en de aanvallen krachtig. Dit zou een zeer korte wedstrijd kunnen worden.
Maar de tweede set was compleet anders. Trias vond meer energie en begon zelf mooi te spelen. Hoe verder de set vorderde en de spanning groter werd, hoe minder goed wij gingen spelen. Gehaaste, niet accurate passes en weinig overtuigende smashes. Twijfel in het spel groeide en onze yell werd een piep. De set ging 18-25 verloren. Hoe kon dat, na zo’n overtuigende eerste set? Volgens de meiden: te veel paniek en gegil. Volgens de toeschouwers: same old same old. Trias kon te makkelijk de gapende gat in het midden van ons veld vinden. De twee voorste spelers reageerden steeds niet snel genoeg op het steekballetje.
We gingen de spannende derde set in, vastberaden om rustig ons eigen spel te spelen. En net als vorige week lukte het om ons te hergroeperen en de set – en de wedstrijd – te pakken.  Een super opslag reeks van Maartje J bracht ons op een grote voorsprong die we niet meer verspeelden. 25-11. Top!
Zo wat kunnen we van deze grillige wedstrijd leren? Ik zie twee soorten energie bij de meiden, die tegenovergestelde effecten hebben. Het goede soort – die we in de eerste en derde sets in overvloed hadden – geeft focus en het geeft je vleugels. Je hele lijf is alert, maar je hoofd is koel. Het verkeerde soort energie, die als de spanning oploopt je opeens in de greep neemt, leidt je af en zorgt ervoor dat je de basis techniek kwijtraakt. Je lijf is in de war en je hoofd raast. Wat kunnen we doen wanneer we merken dat deze verkeerde energie de overhand neemt? Wie heeft ideeën?
Maar dit neemt niets weg van de fantastische overwinning. Op dit moment staan we bovenaan de competitie!! :-) Dik verdiend, dames!
Komende zaterdag spelen we uit in Hoogkerk tegen Smash & Block MB 1. Ouders van Maartje K, Isa en Eline rijden. We vertrekken om 15:30. Toeschouwers zijn uiteraard weer welkom – er zijn zitplaatsen in de auto’s over.