Wedstrijdverslagen Stentor MA1 woensdag 11 en vrijdag 13 december 2019

  • Home
  • Voor de leden
  • Wedstrijdverslagen Stentor MA1 woensdag 11 en vrijdag 13 december 2019
  • 16/12/2019
  • Dave

Beste Stentor MA1 fans,
Aan het einde van dit korte seizoen kunnen we enorm blij zijn. Ik ben heel erg trots op deze meiden. We hebben maar één setje verspeeld (24-26) en hebben maar liefst 23 gewonnen.
Woensdag avond, thuis in de Bam, hebben we voor de tweede keer op rij 3-0 gewonnen van Smash & Block MA1 uit Hoogkerk. Iedereen was aanwezig. Opmerkelijk in die wedstrijd was een onverdedigbare opslagreeks van Luna in de tweede set die, ik meen, de laatste twaalf punten op een rij verzorgde.
Vrijdag avond, uit in Veenhuizen, hebben we weer 3-0 gewonnen van Invictus MA1. Hans (van Renee) en ondergetekende reden. Alleen Madelief was afwezig. Verder ging de wedstrijd soepel en alleen in de laatste set, wanneer ons spel wat rommelig werd en de scores gelijk op gingen, hebben de meiden even hun focus verscherpt en de set winst veilig gesteld. Keurig!
Het team is al met al zeer goed aan het spelen en elk individu laat haar talenten zien:
Maartje J. en Félien vormen de ruggengraat van het team doordat ze bij elke rally betrokken zijn. De nauwkeurigheid van de setups wordt steeds hoger. En de afwisseling van aanvalsrichting wordt steeds beter.
Onze dia's, Renee en Madelief, laten vaak zien hoeveel kracht ze in huis hebben. Zowel bij de opslag als in de aanval. Én ze geven hele goede setups wanneer de speelverdeler de pass geeft. Én ze moeten invallen in andere posities. Ik kan volledig op ze vertrouwen. En dat terwijl Renee maar liefst drie jaar boven haar leeftijdsniveau speelt!
Onze middens, Danielle en Rianne, maken ook vele punten door zowel aan te vallen als te blokken. Rianne haar opslag is in de laatste weken fors verbeterd en beide meiden werken goed aan het net. De meeste 50:50 ballen aan het net winnen ze.
Onze buitens/passer-lopers, Luna en Maartje K., vormen vaak de spits van onze aanvallen en genieten volop van harde uithalen. In een verdedigende rol vliegt Luna over het veld en ook Maartjes passes worden heel betrouwbaar. Luna, als aanvoerder, heeft een prettig en stimulerend invloed op de groep.
Dit alles belooft veel voor na de kerst. In de eerste klasse gaan we strijden tegen betere tegenstanders en ik ben erg benieuwd of de meiden weer een groeisprong zullen laten zien.
Voor nu, geniet van de titel "Kampioen!" Ik wens jullie allemaal prettige feestdagen en ik kijk uit naar een gezellig en sportief 2020.
Groetjes,
Dave
 
Share our website