Coronanieuws 2.0

Uit de persconferentie van het kabinet van afgelopen maandagavond 28 september blijkt dat er vanaf dinsdag 18.00 uur aanvullende maatregelen gelden om het coronavirus te bestrijden. De maatregelen gelden voor ten minste drie weken. Gelukkig kan er nog gewoon gevolleybald worden en kunnen de trainingen en wedstrijden doorgang vinden, maar wel met enkele aanpassingen.

 

 

 

Hieronder de maatregelen die van toepassing zijn op de training en het spelen van wedstrijden:

 
 • Vanaf 29 september 18.00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.
 • Vanaf 29 september 18.00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.

Kinderen naar training of wedstrijd brengen
Voor ouders die hun kinderen (tot en met 17 jaar) naar wedstrijden of trainingen brengen, gelden vanaf dinsdag 18.00 uur ook aangescherpte regels. Bij een training en een thuiswedstrijd wordt een ouder gezien als toeschouwer. De ouder mag dan nietblijven kijken. 

Bij een uitwedstrijd geldt de benodigde rijdende ouder niet als publiek, maar is die onderdeel van de teambegeleiding (maximaal 3 ouders, deze ouders melden zich bij de coronaverantwoordelijke).  

 

Vervoer naar wedstrijden 

Teams reizen vaak met enkele auto’s gezamenlijk naar wedstrijden. Hierbij is het advies om de richtlijnen van de overheid te volgen. Bij personen boven de 13 jaar uit een verschillend huishouden in dezelfde auto is het advies een mondkapje te dragen.

 

Sportkantines dicht

De maatregel om sportkantines te sluiten vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur is genomen om de sportbeoefening door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Ook de horeca bij commerciële sportaanbieders gaan voor de periode van drie weken dicht.

Dit houdt dus ook in dat de bardiensten van in ieder geval de komende drie weken komen te vervallen. De overig diensten (tellen, fluiten etc) gaan wel gewoon door.  

 

Kleedkamers en douches

Van de kleedkamers en douches kan beperkt gebruik gemaakt worden. Gasten adviseren we dan ook om omgekleed in de hal te komen. Zoals in mijn vorige mail reeds gemeld, is de eerste kleedkamer bedoeld voor Stentor en de tweede kleedkamer voor onze gasten. 

 

Digitaal wedstrijdformulier (DWF)

Vul het DWF thuis in. Alle spelers en coaches registreren in het DWF. 

 

Sportzaal

Indien de wedstrijden nog niet klaar zijn verzoeken we jullie te wachten in de kantine of kleedkamers. Op de tribune mag niet worden plaatsgenomen.  

 

Na het sporten dienen de spelers na het omkleden direct de sporthal te verlaten.

 

De volgende algemene (RIVM) richtlijnen gelden ook tijdens het sporten:

 

Zie ook de basisregels van het RIVM:

 • Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak dit geldt voor iedereen
 • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten)
 • Vermijd drukte
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
 • Gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen
 • Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent
 • Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels
 • Vermijd hard stemgebruik
 • Het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan
Share our website